De vuurkorven vlammen

In de trein is het behaaglijk, op het bord voor me staat in grote letters wat de temperatuur binnen en buiten is en met welke snelheid hij door het landschap raast. 138 km per uur, over 31 minuten ben ik in Den Haag. Om 14:00 uur hebben H. en ik op Centraal afgesproken, waarna we met lijn 9 naar Scheveningen gaan om vervolgens bij het vertrouwde Kurhaus uit te stappen. Het doet me even denken aan m’n uitstapjes met I., de afgelopen jaren ben ik vaker met haar naar het strand geweest totdat een boze mail een einde maakte aan onze vriendschap. Na lezing ervan was elk spoortje gevoel wat ik ooit voor haar heb gehad verdwenen als sneeuw voor de zon.


Beachcam

Vanmiddag ga ik voor het eerst met H.
naar datzelfde restaurantje waar ik toen regelmatig kwam, Columbus, waar de vuurkorven vlammen, de sfeer goed is en de mensen erg vriendelijk zijn. We naderen station Den Haag, snel haal ik m’n chipkaart uit m’n tas, niet vergeten om uit te checken straks. Dat was nog het meest wennen in het begin, verder bevalt de kaart prima. Inmiddels kun je zelfs ‘gratis’ reizen als je een speciaal programmaatje downloadt, illegaal dat wel. H. staat al op me te wachten als ik even over tweeën bij de uitgang arriveer.

We kennen elkaar nu een aantal maanden en elke keer moet ik weer wennen als ik haar zie. Ze is niet erg benaderbaar, we zoenen zelfs niet eens. Daarnaast mis ik een zelfde gevoel voor humor en ook qua energie zitten we niet op dezelfde frequentie, meestal zijn dat dé factoren die een goede vriendschap in de weg staan. Ik schud dit soort gedachten van me af en richt m’n aandacht weer op haar. Laat ik proberen er een leuke middag van te maken, ondanks en dankzij, echte vrienden zijn zeldzaam, ik denk aan de hartsvrienden die ik heb gehad. Gisteren heb ik voor het eerst in tijden de naam van m’n ex-liefste maatje gegoogled, ik miste hem opeens zo.
Marjelle

Johnny Cash

15 Reacties op “De vuurkorven vlammen

 1. Zelfstandig Journalist

  Johnny Cash: schitterend! Werd het toch nog een gezellige middag?

 2. Ik weet ‘t, het is letterlijk en figuurlijk komkommertijd, een zaterdag terwijl half Nederland aan tafel zit (ik moet nog eten, wrs rode kool & ’n tartaartje), terwijl er al veel bloggers de blogarena hebben verlaten. Dus reageer ik nu eens op mezelf, een keertje moet kunnen, ja toch. 😉

 3. Oeps, ik was iets te snel, had jouw reactie nog niet gezien, ZJ. Prachtig nummer vind ik ook!
  Met enige moeite & veel humor (ikke) werd het toch nog leuk. 😉

 4. Zelfstandig Journalist

  Humor is een goede eigenschap. Ik heb zelf drie CD’s uit de serie Amercan Recordings. Sindsdien ben ik een fan. Cash is de enige country zanger die bij mij in huis komt. Ik heb voor de rest een grote afkeer van dat genre :-).

 5. Een (beetje het) zelfde gevoel voor humor is voor mij essentieel in relaties en vriendschappen. Laatst bedankte iemand me zelfs voor m’n humor, ’t moet niet gekker worden. 😉
  Ik heb een cd van m’n broer gekregen en idd met country heb ik verder ook niets. Het doet me denken aan rednecks (sorry voor degenen die het niet zijn maar er wel van houden (de muziek dan)), zinderende hitte, cowboyhoeden, machogedrag, stoere laarzen, en zo kan ik nog wel even doorgaan… maar dat doe ik niet. 🙂

 6. Zelfstandig Journalist

  In relaties is het wel handig, zelfde gevoel voor humor. Bij vriendschappen kijk ik eerder naar andere karaktertrekken. Country ligt mij gewoon niet als muzieksoort. Noem het altijd kattengejank.

 7. Sterker nog, in relaties is het althans voor mij onontbeerlijk. 🙂 Bij beide vormen kijk ik ook naar andere dingen, maar ik merk wel dat als de humor en energiefrequentie anders is dit soort contacten vrijwel nooit tot (h)echte vriendschappen leiden. Mss versta ik ook iets anders dan jij onder ‘vriendschap’, voor mij is er een essentieel verschil tussen vrienden en kennissen. Country ligt me ook niet, de rest waren associaties erbij. 😉

 8. Zelfstandig Journalist

  Voor mij ook. Veel vrienden heb ik niet. Kennissen of mensen die ik ken/die mij enigszins kennen genoeg.

 9. Ja, er zitten heel mooie, schrijnende liedjes bij, in de American Recordings serie van Johnny Cash.
  Deze ook – kende ik nog niet.

 10. Dom dat ik het alweer gelezen heb, neem me altijd voor om dit soort verhaaltjes ’s ochtends te lezen een heerlijk begin om de dag te beginnen en de eerste dagdromen los te laten.
  Sommige mensen probeer te nemen zoals ze zijn, als het echt niet lukt stop ik ermee want dan voel ik me niet eerlijk en oprecht. Dat is toch een eerste vereiste in je omgaan met een ander denk ik, de ander zal het ook voelen is mijn overtuiging en dan wordt het nooit echt gezellig.
  Humor kan denk ik elke relatie laten slagen, interesse in elkaar is dan onontbeerlijk want dan krijg pas dat frequenties van energie zich op elkaar gaan afstemmen denk ik.
  Overigens was de ovenschotel heerlijk, heb nog de helft over voor morgen 😉
  Een volgend keer kook ik de aardappels wel even voor en roerbak ik de prei eerst even, nu was het zelfs na 3 kwartier nog niet helemaal gaar maar ben ik toch begonnen met eten want het rook zo lekker 🙂
  De gezondheid gaat ietsje beter…….of ben je aan het doorbijten?
  Truste voor straks en een mooie zondag gewenst!

 11. Jammer dat een vriendschap eindigt door een boze bui 🙁
  Echte vrienden zijn schaars.
  Ik wil ook wel weer eens de zee zien maar ben zover ervan vandaan.
  Groet, Kitty

 12. *
  Begint aan zee… het licht is daar zo mooi voor vriendschappen. Groet Job Roberts

 13. *Klopt, Bart, dat was een (mooie) kant van Johnny Cash die ik nog niet kende.
  *Ik probeer ook zoveel mogelijk mensen te nemen zoals ze zijn, Beukmans, alleen zijn mensen lang niet altijd wat ik wil. 😉
  Interesse is ook een van de basisvoorwaarden vind ik, kunnen luisteren naar elkaar, oprecht benieuwd zijn hoe het met iemand gaat. Met qua energie op dezelfde frequentie zitten, bedoel ik iets anders. Je merkt het meteen als je met iemand praat, iemand voor de eerste keer ontmoet, het is een mengsel van o.a. energie(k), humor, snelheid van begrip en intelligentie.
  Het moet wel gaar zijn idd. 😉
  Dat houdt niet echt over, dus doorbijten maar.
  *Het was een woede-aanval, Kitty, die had ze al vaker gehad alleen nog niet tegen mij. Sowieso wil ik niets (meer) te maken hebben met mensen die i.p.v. vragenstellen uit frustratie of wat dan ook van alles voor je in beginnen te vullen en je vervolgens op basis van die zelfgecreeerde ‘werkelijkheid’ (=onzinnige projectie) dingen kwalijk nemen, zodat jij je tegen hun hersenspinsels moet verdedigen. Been there, done that, ga ik niet nog eens doen.
  Volgende keer neem ik een golfje voor je mee. 🙂
  *Doet me denken aan ‘Dansen aan zee’, Robert… 🙂

 14. ah, ik mis de zee, althans, de eenvoud om er heen te gaan.
  ik heb tot m’n eenentwintigste in den haag gewoond.

 15. Was net m’n volgende blog aan het schrijven (nou ja, typen), en zie jouw reactie nu binnenkomen, Ton.
  Ja, de eenvoud om erheen te gaan, wat dat betreft ben ik er helaas ook niet 1, 2, 3 (fietsen, trein, tram).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.