Dat wordt buffelen!

Scheepjes kunnen leuk zijn, vooral aan de vissersboten in Griekenland die tussen de eilandjes door pendelden heb ik goede herinneringen. Van een zeilva-kantie lang geleden herinner ik me daarentegen vooral de kou, de saaie theorie-lessen en de veel te korte hete douches waaronder ik weer een beetje tot leven kwam. Varen van Angina naar Angistri zoals die keer met ex-liefste vriend, dat zou ik wel weer willen en dan uitpuffen in de warme schaduw bij een bord fasolakia en een of meer glazen retsina. De zoete smaak van herinneringen.

Aan dit alles dacht ik toen ik hoorde dat de Buffel Rotterdam ging verlaten. Op de laatste dag besloot ik nog even van mijn Rotterdampas te profiteren en een gratis kijkje te nemen aan boord. Ik klauterde ladders op en af, kwam onder-weg een hevig blazende zeeman tegen en een paar kinderen die net als ik wilden voelen of de erwtensoep en het brood op de feestelijk gedekte tafel wel écht wa-ren. Het is dan ook geen toeval dat ik ooit een museumsuppoost hijgend in m’n nek kreeg toen ik met m’n vinger naar een schilderij prikte. Leuk dat kijkje bin-nenboord. De mannen op de foto zijn overigens niet echt, dat zag ik wel meteen.
Marjelle

Museumschip ‘Buffel’ naar Hellevoetsluis Dichtbij 07-01-2013

Foto gemaakt in Museumschip Buffel

18 Reacties op “Dat wordt buffelen!

 1. zelfstandigjournalistantwerpen

  De Buffel: daar ben ik nog eens op geweest toen ik klein was. Waar gaat die naartoe?

 2. Actueel blog: vandaag precies bestaat de marine 525 jaar. Kranslegging bij de Dam vanmorgen om 9 uur.
  Ik keek even op je link met het nieuwsbericht over de Buffel (ik had er nog nooit van gehoord). Tja, weg door de bezuinigingen. Maar ze zitten dar wel vol plannen.
  Komend jaar een tentoonstelling over “maritieme lust”. Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? 😉

 3. Bedankt voor je like, Geedebee.

 4. WordPress feliciteert me net: m’n blog wordt vandaag twee jaar. 😉

 5. zelfstandigjournalistantwerpen

  Ha, overheen gekeken. Wat moet het daar nu doen?

 6. zelfstandigjournalistantwerpen

  Dat schip hoort thuis in R’dam!

 7. Waar zou de winst / beperking van verlies zitten? -De Buffel gaat nu naar Hv-sluis en blijft open voor publiek? Misschien moet er dan speciaal voor de entree worden betaald?

 8. zelfstandigjournalistantwerpen

  Vanuit Antwerpen zeker :-)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.