Het touwtje schoot uit…

Vandaag staat een afspraak voor een schoonheidsbehandeling gepland, een aantal maanden geleden kwam ik die aanbieding tegen via groupon en besloot me een keer lekker te laten verwennen. Serum, masker, gezichtsmassage, epileren en ten slotte nog make-up om de behandeling af te maken, het staat allemaal op het programma. Ruim op tijd kom ik aan bij de kappers- annex schoonheidssalon. Wanneer ik de trap oploop staart een hoofd vol wikkels me zwijgend aan, even later verschijnt een kleine vrouw in de deuropening, ‘ga maar zitten’, gebaart ze. Ik kijk om me heen naar het rommelige interieur, dingen staan her en der en liggen in de weg, een soort curiosawinkel met een exotisch tintje. Waar ben ik terechtgekomen?

Een man in witte schort komt binnen en gaat met een aantal potjes in de weer. We groeten. Inmiddels is er een epileerklant bijgekomen, druk sms’end wacht ze op haar beurt, ik kijk omhoog, m’n blik valt op een gat in het plafond waar ooit een tegel zat. Waarom zie ik dat soort dingen toch altijd, vraag ik me af, misschien kan ik beter m’n ogen dichtdoen en gewoon alles op me af laten komen. Zou die schoonheidsbehandeling midden in de zaak plaatsvinden, gaan m’n gedachten door, het gezicht van de wikkelvrouw zit ook al onder de crème en ik heb geen zin om straks en plein publique onder handen genomen te worden. Opeens komt de man naar me toe en zegt ‘loop maar mee’. Voert hij de behandeling uit? Dat stond nergens, ik vind het steeds vreemder worden.

Als ik even later onder een dikke handdoek lig en hij m’n gezicht insmeert en begint te kneden zonder eerst de make-up eraf te halen, bekruipt me het gevoel dat ik in een B-film ben beland. Dat gevoel wordt nog sterker als ik hem zie stoeien met de condenssproeier,  ‘hij lekt soms een beetje’, legt hij uit. Daarna volgen een aantal hete compressen – ondertussen vertelt hij over een bronbad in Turkije waar het 40 graden was en een oude man flauwviel, ook de toestand in Libië passeert de revue – inmiddels heb ik me bij de situatie neergelegd en besluit af te wachten hoe m’n huid erop gaat reageren. Opmaken doet zijn vrouw, vertelt hij, naast gezichtsbehandelingen houdt hij zich ook bezig met permanente make-up.

Vervolgens arriveert z’n echtgenote, voortvarend begint ze met m’n wenkbrauwen die nauwelijks een epileerbeurt nodig hebben volgens haar. Je hebt heel weinig haartjes op je gezicht, zegt ze, terwijl ze driftig met het touwtje in de weer gaat. In de haast schiet het draadje uit en zit opeens m’n lip ertussen, snel propt ze een tissue ertegenaan om het bloeden te stelpen. Ik besluit de opmerking dat ik absoluut geen smalle wenkbrauwen wil maar achterwege te laten en haar haar gang te laten gaan. Na het epileren smeert ze m’n gezicht in, zelden heb ik zo’n hardhandige aanpak meegemaakt. Als ze me opgemaakt heeft en me daarna het resultaat in de spiegel laat zien, schrik ik van de oosterse boogjes boven m’n donkerbruine ogen.
Marjelle

Balkanika and Theodosii Spassov

15 Reacties op “Het touwtje schoot uit…

 1. “Touwtje”?
  Als niet ervaringsdeskundige vraag ik me werkelijk af hoe je met een touwtje spaarzame haartjes kan verwijderen en vervolgens je lip verwonden. Ik ken alleen een touwtje om je tanden er uit te trekken.
  Waar was je in vredesnaam beland?

 2. Ha ha, ik moest wel even lachen toen ik je commentaar las, Aad. 🙂 Op zich is die touwtjestechniek heel normaal. Alleen moet je – en dat geldt voor alles wat een mens doet – er wel mee om weten te gaan, ‘handle with care’.
  Ook hier is dat haastige gedoe (en wat ga je met die picoseconde doen die je overhoudt?) geen aanbeveling en als je dan iemands gezicht aan het bewerken bent kan een seconde van onoplettendheid gevolgen hebben, dat bleek maar weer. De hele salon verdient bepaald geen ‘schoonheidsprijs’, maar zoveel was wel duidelijk geworden uit het verhaal. Ach, gelukkig ben ik erg goed in relativeren… 😉

 3. Hihi, toevallig had ik vanavond ook een cosmetische bijdrage.
  Ik dacht hem te ‘lenen’ uit mijn eigen VK-archief – meende zeker te weten dat ik deze bijdrage al eens had geschreven.
  Waarschijnlijk weer gedelete, want hij bestaat toch echt niet… 😉

  Jouw eigen schoonheids-expeditie was dus niet zo geslaagd. Vervelend, je geeft je toch in vertrouwen er aan over, lijkt me…

  Groetjes, Bart (goed ingesmeerd…)

 4. Altijd raar als je denkt iets al gedaan te hebben en je kunt het niet meer vinden, Bart. 😉 Kom straks even bij je kijken.
  Ja, ik kijk tegenwoordig vrijwel nergens meer van op, maar idd, je moet wel iemand vertrouwen die aan je zit, en dat vertrouwen werd gaandeweg steeds minder…
  Nu al goed ingesmeerd!? 😉

 5. Geen goeie reclame voor Groupon dus. Jammer.

 6. Dat vind ik ook jammer, hopelijk worden mijn volgende ervaringen met groupon wel positief.

 7. Natuurlijke schoonheid is vaak toch het beste :-).

 8. Ik zie de charme van allebei wel, en gaf m’n Barbies vroeger al een make-over (incl. haarbeurt), dus het zat er al jong in. 😉

 9. Misschien moeten die schoonheidsspecialisten nog maar eens op je barbies oefenen.

 10. Dat is wel een idee idd voordat ze losgelaten worden op ‘echte’ mensen. 😉

 11. Geeft dat bedrijf gratis behandelingen weg of krijg je geld toe…..?
  Als ik van het vrouwelijk geslacht zou zijn geweest was ik direct weer opgestapt denk ik 🙁
  Ben meer het type van, hallo goedemorgen, kopje koffie, ga ff lekker zitten meid, etc., etc., jij ook lijkt me 😉

  Fijne dag meid, ik ben blij voor je dat je de deur weer kunt verlaten….

 12. Het was wel goedkoop (=aanbieding), maar nog teveel geld gezien wat je ervoor kreeg idd. Vaak duurt het met dit soort dingen even voordat doordringt in wat voor een B-film je bent beland. Bovendien geef ik mensen meestal eerst een kans voordat ik besluit dat het niets is…
  Volgens mij ben ik een iets ander type. 😉
  Bedankt, en jij ook nog een fijne dag.

 13. Update 31 maart
  Vandaag een mail gekregen van Groupon waarin werd verteld dat deze schoonheidsdeal niet aan hun kwaliteitseisen kon voldoen (idd!) en dat daarom iedereen het geld terugkreeg. Mooi!
  Deze update zodat Groupon even in het zonnetje wordt gezet. 🙂

 14. Lol, ik denk dat er iemand heeft meegelezen 😉
  Mooi dat je ze nu ook even in het zonnetje zet!

  Fijn weekend!

 15. Zo groot is m’n lezersbereik (nog) niet helaas. 😉
  Als ik kritiek heb wil ik het kunnen uiten en als iemand iets goeds doet wil ik ze ook recht doen, zo werkt het bij mij.
  Jij ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.