Mooie man

M’n arm deed al maanden niet wat ik wilde, een blessure die ik mogelijk heb opgelopen nadat ik afgelopen jaar driemaal ‘zomaar’ van m’n fiets donderde. Toen ook fysiotherapie en osteopathie niet hielpen, besloot ik na een rustpauze een afspraak met een chiropractor te maken. Vorige week ging ik er voor het eerst naar toe. Mooie man, grote bos krullend haar en lieve verstandige ogen die door je heen kijken. Soms ontmoet je iemand waar je meteen een goed gevoel bij hebt. Dat had ik met hem. Het was ook gelijk vertrouwd, wat wel zo handig is als iemand je nek en rug kraakt en daarbij af en toe boven op je ligt. Na deze eerste sessie werd m’n bloeddruk gemeten, tot m’n verbazing was die veel te hoog. Ik schrok ervan.

Een beetje licht in m’n hoofd na de behandeling treinde en fietste ik terug naar Rotterdam. ‘Het laatste wat ik in deze roerige periode kan gebruiken is een hoge bloeddruk on top of everything’, bedacht ik onderweg. De dagen erna bleef ik dat misselijke en duizelige gevoel houden, met als dieptepunt het moment dat ik midden in V&D me opeens zo raar voelde dat ik onmiddellijk een glas jus d’orange ben gaan drinken in La Place in de hoop dat die vitaminebom me genoeg energie zou geven om weer veilig thuis te komen. Ondanks het feit dat ik mijn portie arts & beunhaas wel gehad heb in m’n leven, ben ik toch naar de huisarts gegaan. Hij hoorde het verhaal aan, begon me even later te bekloppen en m’n hart en longen te beluisteren toen ook deze keer bleek dat m’n bloeddruk omhooggestuwd was.


Nadat hij me beplakt en bedraad had
en een hartfilmpje had gemaakt, keek hij goedkeurend op het A4’tje wat eruit kwam gerold. ‘Dat ziet er normaal uit’, zei hij. Alvorens met zwaar pillengeschut te beginnen, wilde hij na het weekend eerst een bloedonderzoek en een aantal bloeddrukmetingen uitvoeren. Zover is het nog niet, de afgelopen dagen heb ik mezelf alvast een C-boost gegeven. Ik strooi ook verse peterselie op alle groenten, warm en koud, en probeer even uit het nachtmerriescenario te ontsnappen waarin ik de laatste maanden ben beland. In plaats daarvan droom ik van leuke dingen, zoals mannen die mooi zijn vanbinnen en vanbuiten. Dromen* zijn grenzeloos, gelukkig maar.
Marjelle

* โ€˜Droom je dromen groot genoeg. Ze worden steeds kleiner, totdat ze op de aarde zijn gelandโ€™
Indiaans spreekwoord

A Coral Room Kate Bush

25 Reacties op “Mooie man

 1. *oeps* Dat is zeker even schrikken… (onderdruk)
  Doe rustig aan, ook in je hoofd…Peterselie is bloeddrukverlagend? Weer wat geleerd…

 2. Wie weet heb je hier iets aan, wonderbeun in Monster: http://www.imtpraktijk.nl.

 3. *Idd, Grutte, ik heb in het verre verleden weleens een te hoge bloeddruk gehad, maar nog nooit zo hoog als nu.
  Dank, ik doe m’n best. M’n hoofd is trouwens welhaast een oase van rust gezien alles (het meeste staat niet in m’n blog) wat er de afgelopen periode op me afgekomen is. ๐Ÿ˜‰
  Klopt, peterselie en vitamine C zijn bloeddrukverlagend, een andere tip, die ik nog niet uitgeprobeerd heb is selderie/rij, vochtafdrijvend.
  *Welkom, Pilgrimheart, en bedankt voor je link, in wonderbeunen ben ik altijd wel geinteresseerd. ๐Ÿ™‚

 4. antoinette duijsters

  Marjelle en vergeet vooral niet weinig zout, heel belangrijk.
  Prachtige foto’s.

 5. zelfstandig_journalist

  En niet te veel stress natuurlijk! Uit je bedekte bewoordingen leid ik af dat je daar ook te veel van hebt gehad de afgelopen maanden. Beterschap!

 6. Ik denk dat een van je nekwervel is…ik heb precies het zelfde.
  Groet Rob

 7. Pas goed op jezelf Marjelle!!
  Gezondheid boven alles. Dat beseffen we pas als er iets niet goed gaat daarmee.
  Chiropractors? Ik heb het er niet zo op. Ook niet als het een "mooie man etc" is.
  Ze claimen wel ook iets aan hoge bloeddruk te kunnen doen trouwens.

 8. Bedankt voor jullie reacties! Later meer, moet nu snel weg bloed prikken etc.

 9. Dat is even flink schrikken, Marjelle….
  Gezondheid is een groot goed, inderdaad.
  Uiteraard werken een gezonde leefstijl e.d. mee aan het op pijl houden van o.a. een gezonde bloeddruk.
  In dit geval zou ik je toch willen aanraden met deze klachten toch het reguliere gezondheidscircuit te bewandelen.
  Tijd voor jezelf en lekker wegdromen…..met mooie muziek van Kate zijn – lijkt me altijd goed voor de innerlijke rust!!!
  Take care en een knuffel van hier!

 10. Dat moet dan wel een heel mooie man zijn als je er een hoge bloeddruk van krijgt ๐Ÿ™‚
  Maar je kent mijn bezorgdheid verder. Goed dat je ermee verder gaat.

 11. Kitty Schoenmakers

  Probeer eens Padma 28 Marjelle.(wij zweren erbij) Tibetaanse kruiden die bijzonder goed zijn voor je bloedvaten.
  De farmaceutische industrie is kunstmatig en kan altijd nog. Doen!http://www.gezonddirect.nl/?gclid=COX12ITR_6QCFUeDDgodYXDfgg

 12. Ben weer terug, bloeddruk was onder de honderd deze keer gelukkig (BD 157) en ik heb grootmoedig bloed afgestaan. ๐Ÿ˜‰ Over een paar dagen is de uitslag er en dan weer naar de huisarts voor overleg. Dit even tussendoor voor hen die het interesseert.
  *Bedankt, Antoinette, het is ook mooi daar in de Rotterdamse hortus aan de Honingerdijk. ๐Ÿ™‚
  Zout doe ik idd al bewust minder.
  *Klopt, ZJ, en dan mag je maanden vervangen door jaren en als dan de afgelopen periode er nog een paar stressfactoren bijkomen, dan wordt het wel een beetje slopend verhaal boven op chronisch slaaptekort, etc. Dat laatste heeft trouwens o.a. ook te maken met een onrustige omgeving (buren).
  En bedankt. ๐Ÿ™‚
  *Heb jij ook last van je arm, wat in jouw geval vanuit je nek komt, Robert? En ben je daarvoor (-tegen) nog onder behandeling?
  *Dat probeer ik, Aad. ๐Ÿ™‚ Klopt, hoe belangrijk gezondheid is en/of de afwezigheid van pijn, etc., werd mij rond m’n 18de duidelijk.
  Ben benieuwd waarom je niet zoveel op hebt met chiropractors, heb je er (slechte) ervaringen mee?
  Dat van die ‘mooie man’ was ook een beetje met een glimlach opgeschreven. ๐Ÿ˜‰ Al vind ik het wel, m.n. omdat hij voorzover ik dat na een paar keer kan beoordelen, vanbinnen en vanbuiten mooi is/lijkt. Sowieso wel interessant wat we onder schoonheid verstaan, voor iedereen weer anders, ik denk dat ogen (‘spiegels van de ziel’, om er even een cliche tussendoor te gooien ;)) en hoe lekker iemand ruikt heel essentieel erbij zijn. Maar goed, mss meer in een ander blog ooit…

 13. *Lief dat je meeleeft, Geroma. Op basis van m’n (jarenlange) ervaring met de reguliere gezondheidszorg ga ik steeds meer op m’n eigen intuitie en gezond verstand af, dit gecombineerd met vitamines, mineralen en soms homeopathie/fytotherapie en dan als ondersteuning ook nog wat dingen uit de reguliere medische wereld. ๐Ÿ˜‰
  Lekker wegdromen bij mooie muziek en dito gedachten is altijd goed idd.
  *Zelfs al voordat ik hem gezien had, Kiezels. ๐Ÿ˜‰
  Weet ik idd, en ik hou je op de hoogte.
  *Bedankt voor je tip, Kitty, ik heb net gekeken en het klinkt interessant. Aangezien m’n lichaam nogal heftig kan reageren op dingen, vraag ik me wel af of dit soort kruidenmengsel niet te zwaar is voor mij (al hebben ze het wel over ‘mild’, maar mijn lijf heeft daar soms heel eigen ideeen over ;)). Ik heb het er met de huisarts ook nog wel even over, al denk ik niet dat hij hier iets/veel van weet, maar mss vergis ik me daarin.

 14. Ja…morgen worden er weer foto’s gemaakt.

 15. Slaaptekort is een vervelende sta-in-de-weg voor de gezondheid, ….I’ve been there!
  Ik merk het zelf meteen aan verminderde weerstand en onwijze vermoeidheid.
  Buiten dat…zijn het vervelende, onrustige en vermoeiende nachten, ook dat nog!
  Hopelijk helpt je aanpak, soms heb je net een paar positieve impulsen nodig om algehele verbetering te ervaren….

 16. een hoge bloeddruk is niet fijn
  maar het belangrijkste is te achterhalen waar het vandaan komt
  dus wacht even alle onderzoeken af
  en ik zou niet op eigen houtje allerlei kruidenmengsels uit gaan proberen
  als je zoiets gaat doen, dan toch onder behandeling van een homeopaat of zulks
  maar ik ben deze ook voor de reguliere, want de oorzaken kunnen heel divers zijn

 17. Mar,wat doe jij om zoveel reacties te krijgen?

 18. Sterkte ermee. Bloed geven is ook een goede manier om de druk (tijdelijk) te verlagen;-) Eens in het half jaar een half litertje voor het Rode kruis is goed vor iedereen.

 19. *Hebben ze enig idee wat het is/in welke hoek ze het moeten zoeken, Rob, of tasten ze geheel in het duister? Succes morgen!
  *Klopt, Bart, die verminderde weerstand en vermoeidheid zijn de pest, want daardoor zit je op een gegeven moment in een vicieuze cirkel. Kost weer extra energie om dat te doorbreken, maar die… enzovoort. ๐Ÿ˜‰
  Hoop het ook!
  *Gezien mijn ervaringen ben ik het toch niet geheel met je eens, Assyke, en dat hoeft ook niet. ๐Ÿ˜‰ Vaak is de exacte oorzaak van iets niet precies te achterhalen (waarmee ik niet zeg dat je het niet moet onderzoeken, maar ook daar zijn grenzen aan), o.a. omdat er veel factoren en veel verschillende combinaties ervan een rol kunnen spelen. In dit geval – even los wat er event. uit het bloedonderzoek komt – speelt i.i.g. een rol dat er door een aantal redenen veel stress is de afgelopen jaren (niet meteen hapklaar oplosbaar, anders had ik het wel gedaan ;)). Daarbovenop hebben een chronisch slaaptekort / slaapproblemen sowieso een negatieve invloed op vrijwel alles, met o.a. een verlaagde weerstand tot gevolg. Dat op een gegeven moment dat ook een negatief effect gaat krijgen op m’n bloeddruk, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Nu zijn er nog een paar dingen die dit negatief kunnen beinvloeden en mss kan chiropractie wat dat betreft ook een positief effect erop hebben, maar dat heeft even tijd nodig.
  Op zich ben ik niet iemand die in het wilde weg allerlei dingen door elkaar gaat uitproberen trouwens, maar dat ene middel lijkt het me wel de moeite waard om iets meer over uit te zoeken.
  Verder zal ik je m’n negatieve ervaringen met de reguliere medici besparen, daar kan ik onderhand een boek over schrijven, dus ook die mensen bekijk ik kritisch net als degenen uit de niet-reguliere hoek.
  Daarnaast denk ik dat het verstandig is om niet te wachten op uitslagen, etc., maar om zelf al een aantal basisdingen te doen om die bloeddruk omlaag te krijgen, zoals extra vitamine C nemen, en ook m’n voeding kritisch bekijken. Met meer sporten was ik al begonnen (Afrikaanse dans), alleen moest ik er helaas mee stoppen (de cursus was net gestart), omdat dat de balans verstoorde van de chiropractiebehandelingen. Zo en nu zit ik weer veel te veel te typen, dus ik stop ook daarmee. ๐Ÿ˜‰
  *17 reacties (op het moment dat je dat bericht typte) is niet bepaald een recordaantal, Fleur.
  *Bedankt, M.O.! Ik heb vroeger bloed gegeven (O-negatief komt altijd van pas), maar toen ik een B12-tekort kreeg en injecties nodig had, wilden ze m’n bloed niet meer. ๐Ÿ˜‰

 20. zelfstandig_journalist

  Vertel mij wat over onrustige buren :-(. Daar heb ik mijn hele leven al mee te maken. Op verschillende locaties, uiteraard. En altijd ’s nachts dat er gedonder is. Nu ja, je eerste indrukken van het onderzoek klinken geruststellend.

 21. Dan weten we allebei hoe vervelend dat is, ZJ, ik heb er ook vaker wel dan niet mee te maken gehad in Rotterdam.
  Euh, ‘eerste indrukken van’, heb ik iets gemist? ๐Ÿ˜‰
  NB: het is voor het eerst dat ik nergens op reageer behalve op mezelf, is niet m’n gewoonte, sorry, maar ik heb gewoon weinig energie meer momenteel.

 22. zelfstandig_journalist

  ‘Ben weer terug, bloeddruk was onder de honderd deze keer gelukkig (BD 157)’. Het zijn je eigen woorden :-). In Delfshaven heb ik jarenlang onder een luidruchtige buurvrouw gewoond. Toen ik de kans kreeg te verhuizen, greep ik die met beide handen aan. Crooswijk. Zelfde straat waar jij nu woont. Prima locatie, alleen ik keek vanuit mijn hoekwoning uit op de tuin van een buurvrouw in de straat om de hoek en die wilde ’s zomers nogal eens luyidruchtige tuinfeestjes geven. En haar kleinkinderen waren ook niet echt brave lieden. Eigenlijk valt het hier in Antwerpen dan nog wel mee met enkele buren op de gang die af en toe luidruchtig nachtbraken. Doe rustig aan!

 23. O, ik dacht dat je bloedonderzoeken bedoelde, ZJ, dat zijn idd m’n eigen woorden. ๐Ÿ˜‰
  Ik vind dit ook een prima locatie idd, alleen m’n bovenburen zijn een stuk minder geslaagd, soms zit ik precies tussen het gestamp van boven en geschreeuw van beneden in, gelukkig is dat niet elke dag.

 24. Morgenochtend moet ik naar de huisarts….
  Vorige week draaide de slaapkamer als een
  caroussel bij het wakker worden…..
  Het beste met ons Marjelle!
  (hebben we elkaar nog niet gezien!)
  en inclusief die malle hmkaart, hoe heet die ook alweer
  is een treinreis met z’n twee: zo’n 90 euro…….
  lieve groet!

 25. Dat van die caroussel klinkt ook niet best, Annet. Veel succes vandaag bij de dokter!
  En idd met ons! ๐Ÿ˜‰
  Hmkaart? Ik heb wel een voordelenurenkaart, dat scheelt ook alweer, maar mss ben jij binnenkort wel een keer in Rotterdam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.