Op ramkoers…

‘Zulk zwoel zonnig zacht zalig paasweer zien we zelden’ kopte de Volkskrant vrijdag, diezelfde dag hing ik over de reling, m’n camera bungelend om m’n nek. Ik zag Rotterdam steeds kleiner worden en ten slotte helemaal vervagen. Met de Waterbus, de leukste verbinding tussen Rotterdam en Dordrecht, meer je een uur later aan op de Merwekade. Er stond een harde wind en ik moest me af en toe met beide handen vastgrijpen om niet van het fietsendek afgeblazen te worden. Van fotograferen kwam deze keer dan ook niet veel terecht. Opeens kreeg ik een leuk scheepje in m’n vizier voorafgegaan door drie bijna identieke sloepjes. Terwijl ik een paar plaatjes schoot, gebeurde er plotseling van alles tegelijk. De tegemoetkomende rijnaak ramde de kleintjes, die alle kanten opvlogen.

De man naast me begon te roepen en te zwaaien ‘sukkels, kijk toch uit! Wat zijn jullie aan het dóen!!’ De boot koerste vervolgens af op het moederscheepje waar inmiddels iedereen in rep en roer was en schampte het in ’t voorbijgaan. Heel onwerkelijk als je plotseling zulke beelden voor je camera krijgt, het is net als in een film met jou als toeschouwer. Links van me dobberde een nu eenzaam sloepje, het scheepje zelf was inmiddels naar de kant gevaren. Verder leek er gelukkig niet veel aan de hand en de Waterbus vervolgde onverstoorbaar z’n weg. In plaats van bij het Veerhuis wat te gaan drinken was er het plan om door te fietsen naar Villa Augustus met z’n tuin, kassen en leuke terras. Mooi idyllisch plekje, alleen heb ik zelden zo’n chaotische en ongeïnspireerde bediening meegemaakt, voor de personeelschef in kwestie heb ik nog wel een paar tips.
Marjelle

Blueberry Tree Husky Rescue

[slideshow]

11 Reacties op “Op ramkoers…

 1. hi..das nog eens een onverwachte wending, van een rustig vaarwater naar onrustig vaarwater..ik zie geen aanrader link staan, zoals volkskrant, klopt dat?

  • Idd, voor je het weet overvaren ze elkaar voor het oog van de camera, Sylvia. 😉 Klopt, er is wel zo’n button, maar die kun je ook uitzetten en dat heb ik dus gedaan.

 2. Dat liep gelukkig dus net goed af. Mooie foto’s weer. Geniet van de voorlopig laatste echt warme dag vandaag!

  • Gelukkig wel idd. Zal ik doen vanmiddag & jij ook veel zonplezier vandaag!
   M’n lezers zijn zeker tussen de paaseitjes in slaap gevallen gezien het aantal reacties… 😉

 3. Zomerse foto’s, zo vroeg nog in het voorjaar! 🙂
  Gelukkig geen ernstige gevolgen, die rampartij op het water, dat kan nog heel slecht aflopen…
  Slechte en ongeïnteresseerde bediening komt (te) vaak voor. Dan ben ik voor het laatst geweest, waar dat me overkomt, haha!

  • Het is echt zomer in april!
   Idd, het is heel gek als je die beelden opeens voor je camera krijgt…
   Ik was er al een paar keer eerder geweest, dus heb me nog niet erdoor laten weerhouden, maar m’n handen jeuken wel om een aantal dingen aan te pakken. 😉 Een aantal mensen waren gewoon niet geschikt voor de horeca (of met de nodige aanwijzingen / begeleiding wellicht iets meer), sommigen bedoelden het niet eens slecht maar misten volledig het overzicht.

 4. Vraagje: ik heb nu opeens een probleem met foto’s downloaden van m’n camera, als ik dat probeer herkent de computer wel de camera en geeft de melding ‘selecteer het programma …’, maar in plaats van automatisch met de optie ‘Picasa’ te komen, verschijnt er nu een leeg scherm. Weet iemand hoe en waar je dat kunt aanpassen? (Heb het al een keer eerder gehad, maar ben vergeten hoe je dat moest oplossen.) 🙁
  Ik kan vervolgens wel foto’s importeren direct vanuit Picasa, maar van de 316 geeft hij er maar 213 weer(!?). Hoe krijg ik die andere ca. 100 ook te zien? Weet iemand hoe? Hope so! 🙂

 5. Of ze zaten allemaal buiten. Heb net ook nog een extra rondje gemaakt. Vanaf morgen weer serieus bezig. Deze zonnige Pasen buiten pakt niemand me af :-).

 6. Zo te zien en lezen heb je weer een mooi en spannend weekend meegemaakt.
  De muziek is ook ok trouwens, van foto programma’s heb ik helaas geen verstand sorry.

  Ook voor vandaag wens ik je een fijne dag!

  • Nou, dat spannend viel reuze mee, hoor. 😉 Wel lekker ook zo’n tochtje op de Waterbus als het 25 graden is…
   Ik vind het mooie muziek, de ontdekking van vorige week. 🙂
   Het lijkt erop dat-ie na heropstarten wel weer automatisch een programma geeft. Bedankt and the same to you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.