Warme kersen en slagroom

In het kleine sprookjesbos verdwaal ik bijna, ondanks het feit dat ik geen hond tegenkom ben ik toch niet echt op m’n gemak tussen het ritselend groen. Iets dat straks ongetwijfeld op sommige van m’n foto’s te zien is als ik ze download in Picasa. Vorige keer dacht ik dat het aan m’n camera lag, maar toen bleek dat ik zelf teveel afgeleid was om haarscherpe opnames te maken. Inmiddels ben ik beland op het terras van midgetgolfbaan Parkhaven met uitzicht op de Euromast, het is warm hier en ik leun loom achterover in m’n stoel, ook het weer viert vandaag vakantie. Van de aanblik van de olijke Ola-afvalemmers en aluminium asbakken word ik alleen niet vrolijk en ik richt m’n blik snel ergens anders op.

Voor me staat in grote letters ‘Zelf meegebrachte consumpties mogen hier niet worden genuttigd!’, er staan zelfs drie driftige strepen onder ‘niet’. Naast me hangt een bordje met ‘Voor de zoetekauw! Luikse wafel met warme kersen en slagroom’. Op een ander bord verderop is die wafel plotsklaps ‘heerlijk’ geworden, dat belooft wat. Ik begin er lol in te krijgen en speur om me heen op zoek naar meer. Naast me zie ik ‘Het is niet toegestaan te roken op de golfbanen. Roken alleen toegestaan op terras’. Half verstopt ontcijfer ik op een container de woorden ‘Alleen toegang voor spelers’, verderop nog eentje met ‘Uitsluitend spelers hebben toegang tot het golf-‘, maar inmiddels ben ik het spelletje beu en concentreer me op m’n thee, op hier en nu zijn.
het is lekker in de zon, af en toe hoor je een enthousiaste kreet van een midgetgolfer, verder is het relatief rustig en heb ik net het goedkoopste stokbroodje gegeten in de elf maanden dat ik hier woon. ‘erg lang geleden dat ik met golfsticks in de weer was’, mijmer ik. dat was vooral tijdens minder geslaagde familievakanties in spanje waar ik niet echt fanatiek tegen het balletje sloeg en meestal blij was als de verhitte midgetgolfsessie er weer op zat en ik een bevrijdende duik in zee kon nemen. we overnachtten toen in fuengirola’s hotel mare nostrum, een zeer toepasselijke naam, ook de heerlijke goudgele frieten van het belgische restaurantje vlakbij vergeet ik nooit meer.

marjelle


jig of life kate bush


27 Reacties op “Warme kersen en slagroom

 1. lekker sfeerbeeld en sterkte in de winter, de komt.

 2. Bedankt, René, die sterkte zal ik zeker nodig hebben. 😉 Mss dat ik nu dan eindelijk dit jaar m’n vliegangst overwin (ik geloof het pas als ik erin zit) en in november of december wegvlieg naar een warm land. Heb ik meteen ook geen last van al die feestdagen en dat kerstballengedoe. 😉

 3. @Marjelle: Leuk verhaal en zeer aangenaam in het oog liggende platen.
  Toerist in eigen stad: ja, dat zouden meer mensen eens moeten doen. Wat je dan allemaal ontdekt waar je jarenlang zomaar langsgelopen bent…
  En laat maar gerust vaker van zulke sfeerwoordbeelden komen.
  Effe lekker bijkomen op afstand in R’dam ;-)))
  Groet,
  Kokopelli

 4. Dank, Kokopelli. 🙂 Ik doe dat afgelopen jaar veel meer dan in de periode ervoor toen ik er lang woonde, het is leuk om je nieuwe-oude stad van andere kanten te bekijken, soms ook gewoon door te fietsen en maar zien waar je uitkomt. 😉
  Ik ga zeker door met m’n sfeerwoordbeelden (mooi woord), ik heb o.a. al een hele Rotterdamserie inmiddels. 🙂

 5. @Marjelle: Very good.
  En je begrijpt natuurlijk wel dat jouw blogtitel een lekker lokkertje was… ;-)))

 6. Mooi, Kokopelli, eigenlijk dacht ik dat het vooral de slagroomliefhebbers zou aantrekken, maar die heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten, besefte ik later. ;))

 7. Goeie foto’s joh, zo krijg ik ze (nog?) niet.
  Die van die eend vond ik ook zo goed, het water er om heen en alles.
  Stel jij handmatig op je Kodak in of is het een automatische camera.
  Ik heb zo’n Fuji en het schijnt dat er zw/w foto’s mee gemaakt kunnen worden, ik ben eigenlijk heel nieuwsgierig.
  Wanneer komt er weer een bloggers in beeld blog, doe me tegen die tijd een telepatisch telefoontje.
  Is Pacasa trouwens gratis? Ik doe alles met Irfan view of Adobe photoshop.

 8. Thanks, Gus, ik vind het ook nog steeds leuk om te fotograferen, of mss moet ik zeggen ‘steeds leuker’. 😉
  Meestal zet ik hem op ‘automatisch’, dat vind ik tot nu toe het handigst.
  ‘Bloggers in beeld’ komt wrs binnenkort weer, ook al heb ik nu even alleen foto’s zonder bijpassende bloggersnamen en bloggersnamen zonder bijpassende foto’s, dus daar moet ik nog even mee goochelen. Ik bel je wel in gedachten. 😉
  Picasa is idd gratis en als je op mijn link klikt, kun je versie 3 meteen downloaden volgens mij.

 9. Mooi. En als je je vliegangst overwint, kom dan gerust langs in Panama! Vanaf begin december is het er droog en warm, maar ze doen er wel aan kerstballen en zo 🙁

 10. Ik zie de herfst komen op je foto’s. Erg mooi!
  Wat zijn Nederlanders trouwens goed in verbodsbordjes…

 11. De stiekeme overgang in het weer is goed te zien op je foto’s… 🙂
  Ik moet ook altijd lachen om die wervende en ronkende teksten, overal. Het valt ook niet mee… ze zijn vaak onlogisch, innerlijk tegenstrijdig, en zitten meer dan eens vol fouten, haha…;-))
  De warme kersen en slagroom klonken aanlokkelijk, met een sterke espresso en een ijs- en ijskoud glas water zou dat er wel ingaan, deze mooie nazomerdagen, …

 12. Mooie plekjes. Doet me denken aan de Horsten in Wassenaar. Mooi is het nu, hè, met dat goudige herfstlicht. Geniet er nog maar van (ook zonder kersen met slagroom) ;-)))

 13. Wat een idyllisch plekje zeg!
  Warme kersen met ijs en slagroom eet ik graag!

 14. Dit is toch wel weer van een grote schoonheid, Marjelle

 15. *Bedankt voor je aanbod, M.O., maar de verste reis begint met een klein vluchtje. ;))) Bv. naar de Canarische Eilanden, al is dat lastig met mijn fladderfobie (voor de rest ben ik juist voor veel dingen niet bang, maar dit terzijde ;)) en deze keer heb ik voor het eerst geen ‘stoere’ partner bij me die me daarbij helpt.
  Jij houdt dus ook niet van kerstgedoe zo te lezen. Mss moet ik wel naar de Noordpool om daaraan te ontkomen. Béétje koud. 😉
  *Dank, Edu, ik noem het maar nazomers, ik krijg het H-woord m’n strot nog niet uit. 😉
  Klopt, dat viel me ook op het wemelt van de verbodsborden en -bordjes, not my cup of tea at all.

 16. *Gelukkig is het een stiekeme overgang, Bart, het was mij nog niet opgevallen. ;)) Al geef ik toe dat ik zelfs voor het eerst een close-up van een herfstblad heb gemaakt (het moet niet gekker worden). 🙁
  Dan proost ik op nog heel veel nazomerse dagen. 🙂
  *De Horsten ken ik niet, Heyta, ik google zo wel even, maar er zijn idd veel mooie plekjes ook in Rotterdam, je moet alleen soms even zoeken. 😉 Dat gouden licht is mooi, alleen, van warme kersen en slagroom hou ik helemaal niet, maar als titel vond ik het wel lekker klinken. 😉

 17. *Idyllisch is het daar zeker in de Muizenpolder, K. 🙂 Jammer wel dat ik me niet helemaal op m’n gemak voel qua eventueel loslopende, grommende en blaffende viervoeters. Maar ondanks dat ga ik er toch naartoe, dat vind ik dan wel weer goed van mezelf (en had ik vroeger niet gedaan).
  *Mooi om te horen, Paco, het was er ook sprookjesachtig weer een aantal dagen geleden. 🙂

 18. De Horsten is waar tegenwoordig W.A. woont. Ik ben daar vlakbij opgegroeid, op zondagmiddag gingen we daar altijd heen. Nog steeds, als ik thuiskom en mijn vader goed ter been is. En als mijn ouders niet in Epe zitten ;-))
  Maar hetzelfde soort landschap: parkachtig, met beukenbomen en houten bruggetjes en mos op te grond.

 19. Nu begint er een klein koninklijk belletje te rinkelen, Heyta, dat had ik wrs verdrongen. 😉
  Theepaviljoen De Horsten lijkt me wel wat en ik hou ook van dat soort landschap. 🙂

 20. Lekkere halucci-kleurtjes hier en daar!
  gr eva

 21. Sprookjesbossen hebben betoverende kleuren, Eva. 😉

 22. Romantiek a la Monet. mooi.

 23. En mooie reactie, ik hou wel van Monet.

 24. Prachtige foto’s! Ziet er zo nog mooier uit, dan wanneer ik er gewoon langs loop.
  Het H-woord moet je ook vooral niet noemen! Bah! Laten we maar gewoon uit-zomeren, of liever nog dóór-zomeren. Het W-woord slaan we dit jaar graag over. Het is dan tijd voor een lange, lange, lange sláááááp.
  Als je naar Canarische eilanden wilt, doe jezelf dan een lol en ga slechts naar Teringrife, als je houdt van brallende Engelsen, als hectometerpaaltjes opgestelde blonde dames, die je met glimlach van achter linkeroor tot achter rechteroor van alles en nog niks aan te smeren (wrsch ‘time-sharing’)
  Er schijnt een nieuwe, goedkope vliegmij. te zijn, die vanaf Antwerpen voor een prikje naar Cabo Verde vliegt. Zo’n 1000 km verder naar het zuiden, maar dan zit je ook echt op een fijne plek, terwijl de extra vliegtijd niet heel erg veel is. (In decmber loop je wel het risico, dat ‘half Rotterdam-West’ met je mee vliegt. Eén maand later is overal veel rustiger, goedkoper en hier wrsch nog akeliger)
  Kou is slechts acceptabel, indien verpakt in roomijs of een lekker drankje!
  Veel plezier!

 25. Bedankt, en jij begrijpt dus dat H- en W-woorden in de ban zijn (al hou ik niet verbieden en gebieden, but well), ik zomer gewoon door. Meestal wil ik in de w… het liefst een w…slaap doen, maar om de een of andere reden komt dat er nooit van. 🙁
  Ik ben ooit op Tenerife geweest en toen was het nog minder toeristisch. En ik hou dus idd niet van de dingen die je opnoemt, laat staan als heel R’dam-west met me meevliegt, dan vlieg ik toch liever de andere kant op. 😉 Voordat ik uberhaupt plannen ga maken, moet ik eerst nog eens moed verzamelen om te beginnen met een klein vluchtje, maar zeker niet in een helikopter.

 26. mooi blog! (ik werd gelokt door je warme kersen met slagroom in de widget 🙂 Wij verkochten dat als een marie cherie, met roomijs en slagroom. Wel erg lekker 🙂

 27. Het klinkt vooral zo lekker, Suiker (eigenlijk hou ik er helemaal niet van, stt) maar met een naam als de jouwe moet het je wel aanspreken natuurlijk. 🙂
  ‘Marie cherie’ klinkt ook leuk… hadden jullie een eigen zaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.