Waar is de nooduitgang?

Musea zijn niet aan mij besteed, ik heb ook de neiging dingen aan te raken, er met m’n neus bovenop te gaan zitten, iets wat menig suppoost tot wanhoop zal drijven. Ik hou van straatkunst, objecten in de natuur waar je toevallig langsloopt en net iets langer naar kijkt zoals de worsten aan de Westersingel of de waslijn boven de Nieuwe Maas. Soms is een stad al een openluchtmuseum op zich, de tramrit door het oude Rome heeft wat dat betreft grote indruk gemaakt. Ik moet hieraan denken als ik bij de hotelbalie van Golden Tulip Velp een folder krijg toegestopt van het Arnhems Openluchtmuseum dat zich pal naast Burgers Zoo bevindt.


Normaal heb ik het niet zo op die ik-hou-van-Hollandattracties, echt of nagemaakt, maar deze keer besluit ik toch te gaan kijken, misschien levert het leuke plaatjes op. Als het me niet aanspreekt kan ik altijd nog een blik werpen op de dierentuin vlakbij. Eind maart gaat het museum officieel open, nu kun je er alleen een wandelkaartje kopen. Bij de ingang word ik verwelkomd door een paar schapen die me bijzonder bΓͺte aankijken, ze liggen er zo vredig bij met z’n alle in het gras, alleen de herdertjes bij nachte ontbreken nog. Ik wandel over bruggetjes, slenter langs boerenhoeven en molens en kom bijna in botsing met een ouderwetsche tram.


Onderweg loop ik ook een echte telefooncel tegen het lijf en word ten slotte gevolgd door een horde eenden die denken dat ik brood bij me heb. Het ene beeld na het andere klik ik aan, maar dat van de schapen blijft hangen, ik wist niet dat ze zulke gekke bekken konden trekken. Het is leuk hier, misschien kom ik in de zomer nog een keer terug. Na een paar uur ga ik bij de buurman langs, met de nadruk op even, want na de rimba kan bush noch desert me bekoren. In het tropisch regenwoud beslaan m’n zonnebrilglazen-Β³ en krijgt m’n camera een natte neus, bij de rotswoestijn had ik heel andere associaties dan je een weg moeten banen door smalle halfverlichte gangen. Ik krijg het steeds benauwder, gelukkig ontdek ik vrij snel de nooduitgang.
Marjelle

Life is Sheep Robert Wyatt

28 Reacties op “Waar is de nooduitgang?

 1. Het ziet er op de foto’s ook rustig en vredig uit.
  Burgers Zoo is idd erg warm (merkte ik toen ik er zomers een keer kwam) en een beetje claustrofobisch in delen ervan.
  Ah, daar was de ouderwetsche tram dus ook, ja… πŸ˜‰

  • Het was niet druk in het Openluchtmuseum, ik was een van de weinigen die daar rondliep met sjaal over m’n oren & handschoenen. πŸ˜‰

   Het was er erg vochtig (begrijpelijk voor een tropisch regenwoud natuurlijk πŸ˜‰ ) maar ik zag weinig zonder zonnebril en vond er ook niet veel aan van wat ik wel zag, rommelig, geen goede sfeer. Ik zou weleens een echt regenwoud / mangrovebos willen zien. πŸ™‚

 2. Worsten op de Westersingel? Moet ik zaterdag eens naar kijken als ik in de tram zit. Links of rechts van het water?

 3. Schapen zijn prachtige, bijzondere dieren. Wyatt heeft dat ook goed door. He’s my hero!

  • Schapen en ik zijn vriendjes. πŸ˜‰ Ik had een paar foto’s achter elkaar gemaakt na deze hierboven en als je ze naast elkaar ‘legt’ krijg je een soort stripverhaal.
   Ben door m’n broer met Wyatt in aanraking gekomen.

 4. Liever het museum dan de dierentuin. Zo.n ophaalbrugje laat ik zeker niet aan m’n camera voorbij gaan. Mooie foto

  • Dit openluchtmuseum was wel leuk, zeker in de lente als alles bloeit en ook open is lijkt het me wel de moeite waard.
   Qua dierenparken vond ik de Beekse Bergen een verademing qua ruimte en sfeer.

   • Inmiddels heb ik dit ophaalbrugje vast weten te leggen. In de wintermaanden zijn de huisjes volgens mij gesloten maar is het park gewoon los. De entreeprijzen zijn dan ook aangepast

    • Mooi. Klopt, dat schreef ik ook dat het buiten het seizoen was toen ik er was en je alleen een wandelkaartje kon kopen. πŸ˜‰ Je betaalt dan idd maar een paar euro.

 5. Ga zaterdag weer naar Rotterdam. Toch eens goed kijken vanuit lijn 8 dan.

 6. Hoi Marjelle,
  Leuk, zo’n dagje in het open lucht mueseum.
  Ben er zelf ook geweest in 2010.
  Vond het de moeite meer dan waard!
  Sorry trouwens dat je zo lang niets hebt gehoord van mij.
  Te druk geweest o.a.
  ‘k Hoop dat het je goed gaat?
  lieve groet.

 7. Ik kan weer een paar dingen wegstrepen van mijn lijstje πŸ˜‰
  Als je daar alleen liep kon je je ook niet aansluiten bij een groep,
  dus geen koffie met iets zoets erna…als ik de parkregels goed lees,
  de dierentuin ook niet veel, och arme πŸ˜›
  De schapen kijken een beetje schaapachtig vind ik, er was zeker geen dam in de buurt (naar Burgers bv.)
  Ach je was even lekker in een andere omgeving ook al was er geen regenwoud πŸ˜‰

 8. Die worsten! Nederland is één openluchtmuseum. Eigenlijk wonderlijk dat binnen dat museum nog andere openluchtmusea ontstaan.

  • Leuke worsten! πŸ˜‰ In dit openluchtmuseum staan veel historische gebouwen, deels gerestaureerd, deels nagemaakt, een oude tram maakt er zijn rondjes, kortom veel dingen die er niet meer zijn.

 9. Schapen en een bruggetje in een openluchtmuseum! Vind ze nog maar eens in de open lucht πŸ˜‰

 10. Ik hou ook wel van schapen, maar lam vind ik nog lekkerder. Enneh, als je nog eens een echt regenwoud en een mangrovebos wil zien, moet je gewoon een weekje langskomen, dan regelen we dat.

  Maar als je niet veel gezien hebt en een rommelige indruk hebt gekregen van Burger’s bush, dan lijkt het toch behoorlijk op een echt regenwoud πŸ™‚

  • Lijkt me heel bijzonder om dat in het echt te zien, M.O.! Tot nu toe staan ‘wetten en praktische bezwaren’ nog te veel in de weg helaas. Maar wie weet, and my camera would love it too. πŸ˜‰

   De aanwezige horeca en bezoekers pasten dan weer niet in het plaatje. πŸ˜‰

   • Oh, op die manier. Bezoekers, die hebben we hier niet. Voorlopig kan ik nog garanderen dat je geen enkele andere tourist tegenkomt als jemet ons het Cerro Hoya National Park bezoekt. En de lokale horeca, dat ben ik :-)_

    • Het klinkt heel goed, M.O. Ik zou echt graag willen, zeker in deze periode ben ik hard toe aan afleiding, aan een tijdje ertussenuit zijn, verandering van omgeving, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.