Wet van Murphy?

Na een bezoek aan de huisarts fiets ik met een shot B12 in m’n lijf door druilerig Rotterdam. M’n bloeddruk was deze keer niet extreem hoog gelukkig, al blies de assistente de band zo hard op dat ik ‘m bijna voelde stijgen en de neiging moest bedwingen om het ding van m’n arm te rukken. Er zat iets klem bleek later. Vrijdag moet ik weer bloed prikken en daarna zien we verder. Misschien dat ik diezelfde dag m’n volgende blogger in beeld breng op de Goudse markt. Op korte termijn moet ik ook een goede huisarts op de kop zien te tikken, maar waar haal je zo snel een integere, niet aan kokervisie lijdende arts vandaan? Iemand die als reactie op mogelijke nadelen van schildklierhormonen slikken alleen lachend weet te zeggen, ‘het zijn maar kleine pilletjes, hoor’, kan en wil ik niet serieus nemen.

Het begint steeds harder te regenen. De Grote Markt is uitgestorven en ik rij de Hoogstraat in, waarbij ik uiterst voorzichtig om duiven en passanten heen cirkel. Opeens doemt er een agent voor me op, hij kijkt streng. Ik spring meteen van m’n Gazelle, glimlach vriendelijk en maak aanstalten om door te lopen. Maar daar komt plots politieman nummer twee op de proppen, ‘u krijgt een bekeuring’, zegt hij op een toon die geen tegenspraak duldt. ‘Huh!’ Stomverbaasd staar ik hem aan. ‘Omdat ik op de stoep fiets? Ik wist niet dat je daar een boete voor kreeg. Hoeveel gaat dat kosten dan?’, vraag ik enigszins uit het veld geslagen. ‘Veertig euro’, zegt de man resoluut. ‘Veertig euro?’, papegaai ik. ‘Wat veel!’

Nadat ik hem m’n legitimatiebewijs heb gegeven, vraagt hij of ik het ermee eens ben. Ik leg uit dat ik het een veel te hoog bedrag vind en dat ik altijd voorzichtig doe, ook op het trottoir. ‘Maar dat beweert iedereen natuurlijk, alleen bij mij is het echt zo’, zeg ik met een brede grijns. De man blijkt best aardig, hij doet ook maar gewoon z’n werk in de regen, bedenk ik. Het wordt toch nog een ontspannen gesprek, bonnen schrijven, effecten van boetes, niet-betalen en marechaussee, als hij mij laat gaan moet hij de volgende ook laten gaan, het komt allemaal aan bod. Vriendelijk nemen we ten slotte afscheid, ik veertig euro armer. Aangezien het toch al zo’n dure dag is en ik ook iets leuks wil, besluit ik een troostbroodje te gaan eten bij Floor.

Onderweg word ik overvallen door een stortbui en druipnat stap ik vervolgens over de drempel. Mensen kijken me meewarig aan, ik zie eruit als een verzopen kat met die natte slierten in m’n gezicht, uitgelopen mascara en broekspijpen die aan m’n benen kleven. Als dan even later de beloofde droge theedoek niet arriveert, het stokbroodje kennelijk geen puf had om op tijd uit de oven te komen en keihard is geworden, pak ik m’n pen en begin te schrijven waarbij ik per ongeluk vlekken in de tekst en op m’n mouw maak, het papier besmoezel zoals Poeh ook doet. Ik neem me voor om als ik eenmaal thuis ben voor de tweede keer onder de warme douchestraal te duiken, de rest van de dag binnen te blijven en zeker niet op een ladder te gaan staan.
Marjelle

Roses in June Wende Snijders

Foto Witold Riedel

Wet van Murphy of Wet van bedrog?

24 Reacties op “Wet van Murphy?

 1. Nou moe! Je hebt weleens van die dagen. Zucht. Je bent opmerkelijk mild voor die politieman. Zou ik niet op kunnen brengen. Dienstkloppers kan ik niet erg goed uitstaan. Je was de klant van die eerste, die liet je gaan, die tweede had zich er niet mee hoeven te bemoeien. Groet!

 2. Man, ik ben zo mild, dat wil je niet weten, ik word er af en toe zelf bijna moe van. 😉 Tegelijk ben ik ook heel kritisch, een combinatie waarmee je nooit echt populair wordt, weet ik (inmiddels).
  De eerste verkeerde in dubio, volgens mij was-ie in opleiding, hij wilde me niet laten gaan, ik zag het in z’n ogen, maar ik liep la-di-da door. 😉
  Groet terug!

 3. Ach, moet je teleurstellen, tenzij je herhaaldelijk deze handelingen uitvoert. De Wet van Murphy heeft niets te maken met ‘wat fout kan gaan, gaat een keer fout’. Dat is de Wet van Bedrog’.
  De Wet van Murphy stelt dat als een gebeurtenis zich een oneindig aantal keer herhaalt en iedere keer is er een kleine kans dat iets misgaat, dan gaat het vroeg of laat een keer mis.
  Of, omgekeerd, je fietst blijkbaar heel vaak op de stoep, want de kans dat je een boete krijgt is heel klein….
  Politici zijn daar een sprekend voorbeeld van.

 4. Pfff, wel echt een dienstklopper hoor, zeker omdat nummer 1 het bij streng kijken liet…..
  Pas droomde ik van zoiets, ik kreeg voor iets onbenulligs 95 euro boete. Gek hè, dat je dat nog precies weet uit je droom, op de euro nauwkeurig.
  Ik voelde me opgelaten, en het was niet meteen over toen ik wakker werd, ik bleef uren verongelijkt, haha! 🙂
  Nee, Murphy laat soms niet met zich spotten, helaas Marjelle…

 5. VSp, je stelt mij teleur door niet eerst het hele blog te lezen alvorens met je commentaar te komen, het verschil tussen de Wet van Murphy en de Wet van bedrog wordt onderaan vermeld en met links toegelicht.

 6. Gelukkig kom je er met 95 dromerige euro’s nog goedkoop van af, Bart! 🙂
  Precies, er zijn van die dagen dat je beter in bed kunt blijven liggen. 😉

 7. Antoinette Duijsters

  Marjelle als je vaker B12 via injecties krijgt, moet ook je bloed laten controleren , te veel is net zo slecht als te weinig. Ik krijg ze om de 3maanden en moet elke keer van te voren bloed laten prikken.

 8. Ik krijg al jaren B12-injecties, Antoinette, en heb dat nooit gedaan/hoeven doen, m’n lichaam vertelt me meestal wanneer het er weer tijd voor is, dan krijg ik nl. tintelingen, e.d. Hoe kom jij aan een B12-tekort?

 9. Zelfstandig journalist

  Hier in Antwerpen fietst iedereen op de stoep. Daar word ik als voetganger niet goed van. Kunnen die Rotterdamse politieagenten niet overgeplaatst worden? Sterkte bij het vervolg met de huisarts!

 10. Of zullen we ruilen, ZJ, dan kunnen alle agenten bliijven waar ze zijn. 😉 En bedankt!

 11. hey Marjelle
  ik ook b12
  ik eet te weinig vlees
  denken ze
  groet M

 12. Daar kan het idd ook mee te maken hebben, Moonfairy, krijg je injecties ervoor? Een B12-tekort bouwt heel langzaam op, omdat het lichaam een voorraad / reserve heeft, het duurt vaak jaren voordat er klachten ontstaan, bij mij werd geen intrinsic factor meer gemaakt.

 13. tien injecties
  2 maanden gewacht
  weer geprikt
  nu goed
  alleen nu te weinig ijzer
  dus aan de pillen
  never a dull moment in my lijf
  sterkte M

 14. Kitty Schoenmakers

  Wat een pech!
  Een snertdag.
  Berensoep?
  Betekent Kut Soep?
  nooit geweten! :):):)

 15. *Als het goed is wordt je B12-gehalte over een tijd weer getest, Moonfairy, meestal wordt er in het begin een intensieve kuur gegeven, een week lang, en daarna gedurende een lange(re) periode om de zoveel tijd een ‘onderhoudsbeurt’. Het kan i.i.g. geen kwaad om dat in de gaten te houden.
  *Ik vroeg me al af, Kitty, of iemand Beer ook zag staan en besefte wat een gruwelijk tafereel ‘the little fellow’ (zoals Witold Riedel hem noemt) hier aanschouwt… 🙁
  Nee-nee, ik moest even goed lezen waar jij dat ‘Kut’ vandaan haalde, maar berensoep is volgens mij toch echt Björnsoppa, al weet Paul van het Triumviraat daar ongetwijfeld meer over. 😉

 16. Zelfstandig journalist

  Te weinig vlees? Ik eet zeker al tien jaar geen vlees meer. Wel vleesvervangers met inderdaad o.a. B12 erin.

 17. In de voormalige stad van Opstelten weten ze nog wat bonnenquota zijn.
  "Veldwachter, doe uw plicht en slinger me op de bon" (Sjef van Oekel).
  Tja, het goede nieuws? Dit heb je achter de rug. Kan de rest allemaal alleen maar meevallen 😉

 18. Antoinette Duijsters

  Marjelle, ik neem het via de voeding niet genoeg op, maar ik krijg maar om de drie maanden een injectie en moet steeds eerst laten controleren. Het tekort, moeheid en pijn en tintelingen in vooral de benen.

 19. Een dag om snel te vergeten, zeg maar 😉

 20. *Het gaat erom dat je (B12) de voedingsstoffen binnenkrijgt (en je lichaam ze ook opneemt), ZJ, daar hoef je idd niet per se vlees voor te eten, als het maar werkt. 😉
  *Ook ‘de rest’ kan soms rare verrassingen in petto hebben, Aad. 😉
  *Bij die frequentie zet ik grote vraagtekens, Antoinette, gebruikeliijk (zie ook link) is om B12 (als het om een onderhoudsdosis gaat, in het begin is dat veel vaker) elke maand of min. elke twee maanden te injecteren, en ook bij het steeds opnieuw moeten laten controleren van je bloed heb ik mijn twijfels, omdat die waardes niet alles zeggen ("de stijging van je waarde tijdens injecties zegt helemaal niets meer over het tekort, maar laat alleen maar zien dat je injecties krijgt. Na een injectie stijgt de bloedwaarde van B12 en dat is ook de bedoeling. Maar deze waarde zegt niets over de werkelijke waarde op weefselniveau. Deze waarden kunnen dan ook niet gebruikt worden om uitspraken te doen over de behandeling", quote van een van de forumbeheerders van de stichting B12).http://stichtingb12tekort.nl/b12-tekort/behandeling
  *En dan heb ik het nog niet eens over echte kutdagen gehad, Kuifje, daarmee vergeleken is dit a piece of cake. 😉

 21. oef, vrouwe fortuna had een slechte bui toen ze je vond.

 22. Ze had deze keer een donderwolk boven haar hoofd i.p.v. een stralenkrans, Ton. 😉

 23. Misschien hebben jullie allemaal wel een lintworm.

 24. Zo eentje die alle B12 opeet, Blutch. 😉 Gelukkig niet, hoor, ik moet er niet aan denken een ‘alien’ in m’n lijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.